Manifestări organizate
11-15 septembrie, 2022, Groundwater Management for Adaptation to Climate Change Given the Interaction between Infrastructure and Groundwater
În data de 13 septembrie 2022 în cadrul Congresului IWA World Water de la Copenhaga -Denmarca, a fost organizată sessiunea intitulată Groundwater Management for Adaptation to Climate Change Given the Interaction between Infrastructure and Groundwater/ organizată de Radu GOGU, prezentări susținute de Stephen Foster, Ricardo Hirata, Jane Dottridge, Susie Mielby. (https://worldwatercongress.org/programme/#tuesday-programme)

Programul evenimentului

18-20 mai 2022 sesiunea 4.i Interaction between Subsurface Urban Infrastructure and Groundwater – Ignore at Your Peril? – Groundwater, key to the sustainable development goals (IAH)
În data de 20 mai 2022 în cadrul Conferinței IWA-IAH – Groundwater, key to the sustainable development goals, desfășurată la Universitatea Sorbona, Paris – Franța a fost organizată sesiunea 4.i Interaction between Subsurface Urban Infrastructure and Groundwater – Ignore at Your Peril? organizată de Radu GOGU, prezentări susținute de Jane Dottridge, Mario Schirmer (https://www.gw-sdg2022.fr/index.php/en/topics).


Programul evenimentului:

27-29 noiembrie 2019 – Tendințe actuale în managementul apelor subterane urbane – Conferința IWA
Centrul de Cercetare Ingineria Apelor Subterane a organizat în perioada 27-29 noiembrie la București Conferința IWA intitulată Tendințe actuale în managementul apelor subterane urbane. Acest eveniment s-a desfășurat la Universitatea Tehnică de Construcții București. În cadrul evenimentului au fost invitați în calitate de key not speaker specialiști în domeniul geologiei, hidrogeologiei, hidrogeologiei urbane, printre care, Stephen Foster (IWA), Julia Gathu (IWA), Mohammad Faiz Alam (IWA), Guri Vendvik (NGU), Susie Mielby (GEUS), și alții. https://www.linkedin.com/posts/activity-6614140516315607040-mHUl?utm_source=share&utm_medium=member_desktop





13 – 17 martie 2017 – SĂPTĂMÂNA PLANIFICĂRII ȘI GESTIUNII MEDIULUI SUBTERAN URBAN – Simpozion Internațional, București
Centrul de Cercetare Ingineria Apelor Subterane a organizat la București, în perioada 13 – 17 martie 2017, Săptămâna planificării și gestiunii mediului subteran urban. Această manifestare și-a propus să redea o imagine clară asupra activității de management a subteranului urban și utilizarea informației subterane în procesul de planificare urbana. Scopul principal al acestui simpozion a fost acela de a aduce o contribuție importantă în procesul de interacțiune și relaționare între experții ce dezvoltă cunoștințe despre subteranul zonelor urbane și urbaniști precum și factorii de decizie implicați în procesul de planificare urbană. În cadrul acestui simpozion au fost organizate 6 seminarii științifice, activitatea centrală fiind reprezentată de conferința finală a Acțiunii COST SUB-URBAN (https://sub-urban.squarespace.com/), o rețea Europeană de institute geologice, orașe și institute de cercetare și universități ce dezvoltă împreună concepte despre gestiunea subteranului orașelor.



3-5 februarie 2016 – Seminar de HIDROGEOLOGIE URBANĂ – Institutului Geologic al Norvegiei, Leiv Eirikssons, Trondheim, Norvegia
Centrul de Cercetare Ingineria Apelor Subterane a organizat împreună cu Institutului Geologic al Norvegiei (https://www.ngu.no) în perioada 3-5 februarie 2016, un seminar de HIDROGEOLOGIE URBANĂ în cadrul proiectului de cercetare ’’Current trends and approaches în urban hydrogeology’’. Acest seminar s-a desfășurat la Institutului Geologic al Norvegiei, Trondheim – Norvegia.
Programul evenimentului:




4-6 octombrie 2016 – AL IV-LEA WORKSHOP DE HIDROGEOLOGIE URBANĂ – „Framework for urban groundwater and shallow geothermal energy e-learning platform”, București, România
Centrul de Cercetare Ingineria Apelor Subterane a organizat în perioada 4-6 octombrie 2016 în cadrul proiectului de cercetare „Framework for urban groundwater and shallow geothermal energy e-learning platform” cel de-al IV-lea Workshop Internațional de Hidrogeologie Urbană. Acest proiect a fost finanțat din Fondul pentru relații bilaterale la nivel național – Apelul II, RO 01 Asistență Tehnică și Fondul Bilateral la Nivel Național și s-a desfășurat în Complexul de Laboratoare Colentina, Facultatea de Hidrotehnică, Universitatea Tehnică de Construcții București. În cadrul evenimentului au fost invitați în calitate de key not speaker 8 specialiști din țări precum Slovenia, Macedonia, Italia, Scoția, Norvegia, Olanda, în domeniul geologiei, hidrogeologiei, hidrogeologiei urbane, energie geotermală, urbanism și planificare urbană, pentru a analiza și dezbate problema legate de hidrogeologia mediului urban, gestiunea resursei geotermale de mică adâncime precum și managementul eficient al apelor subterane urbane în vederea definirii unei platforme de tip e-learning pentru hidrogeologia urbană.

Programul evenimentului:




13-15 mai 2015 – AL III-LEA WORKSHOP DE HIDROGEOLOGIE URBANĂ – „Curent trends and approaches in urban hydrogeology”, București, România
Centrul de Cercetare Ingineria Apelor Subterane a organizat în perioada 13-15 mai 2015 în cadrul proiectului de cercetare „Current trends and approaches in urban hydrogeology” cel de-al III-lea Workshop International de Hidrogeologie Urbană. Acest proiect a fost finanțat în cadrul apelului de proiecte aferent Fondului Bilateral Național – Granturile SEE și Norvegiene 2009-2014 și s-a desfășurat în amfiteatrul Radu Prișcu, Facultatea de Hidrotehnică, Universitatea Tehnică de Construcții București. În cadrul evenimentului au fost invitați în calitate de key not speaker 15 specialiști din țări precum Romania, Toronto (Canada-SUA), Anglia, Danemarca, Norvegia, Algeria, Cehia, Slovenia, Spania, Elveția, în domeniul geologiei, hidrogeologiei, hidrogeologiei urbane, urbanism și planificare urbană, pentru a analiza și dezbate probleme legate de hidrogeologia mediului urban precum și managementul eficient al apelor subterane cu scopul de acrea un cadru propice atât pentru schimb de idei, de a favoriza dezvoltarea unui sistem de management al apelor subterane pentru orașele din România ca un element integrat al planificării urbane cât și pentru formarea unor noi parteneriate între cercetătorii români și cei din străinătate.



Programul workshop-ului:

17 ianuarie 2014 – AL II-LEA WORKSHOP DE HIDROGEOLOGIE URBANĂ, București, România
Centrul de Cercetare Ingineria Apelor Subterane a organizat în data de 17 ianuarie 2014 cel de-al II-lea Workshop de Hidrogeologie Urbana. Această manifestare științifică, dezvoltată în cadrul proiectului de cercetare „Platforma de gestiune a apei subterane din mediul sedimentar în zone urbane (SIMPA)”, s-a desfășurat în amfiteatrul Radu Prișcu, Facultatea de Hidrotehnică, Universitatea Tehnică de Construcții București.
Programul workshop-ului:




7 februarie 2013 – WORKSHOP Open Geodata Initiative – GEOIDEA, București, România
Centrul de Cercetare Ingineria Apelor Subterane – Universitatea Tehnică de Construcții București a organizat, în data de 7 februarie 2013, cu ocazia lansării proiectului GEOIDEA (www.geoidea.ro), workshop-ul „Open Geodata Initiative”. Evenimentul s-a desfășurat la Facultatea de Hidrotehnică – Universitatea Tehnică de Construcții București, Amfiteatrul Radu Prișcu.
Proiectul GEOIDEA este un proiect bilateral Elveția-România de cercetare științifică câștigat de către Universitatea Tehnică de Construcții București (UTCB) în parteneriat cu Universitatea Politehnică din Zurich (ETH Zurich), scopul proiectului fiind acela de a evidenția rolul datelor spațiale cu acces liber în cadrul dezvoltării economice în România.

10-11 decembrie 2012 – Primul WORKSHOP DE HIDROGEOLOGIE URBANĂ – „Progrese și provocări în modelarea hidrogeologică a mediulului urban – suport pentru managementul și protecția eficientă a apelor subterane”, București, România
Centrul de Cercetare Ingineria Apelor Subterane a organizat în perioada 10-11 decembrie 2012 primul Workshop de Hidrogeologie Urbană intitulat „Progrese și provocări în modelarea hidrogeologică a mediulului urban – suport pentru managementul și protecția eficientă a apelor subterane”. Această manifestare științifică s-a desfășurat în amfiteatrul Radu Prișcu, Facultatea de Hidrotehnică, Universitatea Tehnică de Construcții București.
Programul workshop-ului:




22 decembrie 2011 – Servicii Cartografice Web
Centrul de Cercetare Ingineria Apelor Subterane din cadrul Departamentului de Hidraulică și Protecția Mediului, Universitatea Tehnică de Construcții București au organizat seminarul științific: Servicii Cartografice Web.
Seminarul a fost găzduit de Facultatea de Hidrotehnică, Universitatea Tehnică de Construcții București în data de 22 decembrie 2011, sala II7 (Amfiteatrul Radu Priscu).
Programul seminarului:
- Cuvânt de deschidere – prof. univ. dr. Ioan Bica, decan Facultatea de Hidrotehnică, Universitatea Tehnică de Construcții București
- geo-spatial.org: un punct de referință pentru comunitatea geospațială românească – Vasile Crăciunescu, Administrația Națională de Meteorologie
- Servicii Cartografice Web – dr. ing. Ionuț Iosifescu Enescu – Universitatea Politehnica din Zurich, Institutul de Cartografie (Elveția)


11-12 octombrie 2011 – TIMBRE – Tailored Improvement of Brownfield Regeneration in Europe
Centrul de Cercetare Ingineria Apelor Subterane din cadrul Departamentului de Hidraulică și Protecția Mediului, Universitatea Tehnică de Construcții București a participat la organizarea Simpozionului privind revitalizarea sitului fostei fabrici Siderurgica: TIMBRE – Tailored Improvement of Brownfield Regeneration în Europe.
Simpozionul a avut loc pe data de 11-12 octombrie 2011 la Best Western Hotel Rusca, Hunedoara, România.
Prima zi a evenimentului a cuprins:
- Prezentarea proiectului TIMBRE
- Dezbateri privind obiectivele proiectului și așteptările participanților locali și regionali
- Sesiuni tehnice
În a doua zi, participanții la simpozion au vizitat situl ECO SID, unde au fost prezentate câteva dintre tehnologiile TIMBRE.


Noiembrie 2011 – Protejați apa, esența vieții tuturor speciilor pe Terra! Campania Națională de Informare și Conștientizare a Populației privind Necesitatea Protecției Apei
Centrul de Cercetare Ingineria Apelor Subterane a participat la organizarea diseminării: Protejați apa, esența vieții tuturor speciilor pe Terra! Campania Naționala de Informare și Conștientizare a Populației privind Necesitatea Protecției Apei. Diseminarea a avut loc în luna noiembrie 2011 și a fost găzduit de Facultatea de Hidrotehnică, Universitatea Tehnică de Construcții București sala II7 (Amfiteatrul Radu Priscu).

