Centrul de Cercetare Ingineria Apelor Subterane
Centrul de Cercetare Ingineria Apelor Subterane
 

Stiri

Centrul de Cercetare Ingineria Apelor Subterane a organizat in colaborare cu Facultatea de Geologie si Geofizica - Universitatea din Bucuresti practica la specializarea hidrogeologie cu studentii de anul II, specializarea Geologie Inginereasca. In cadrul acestei practici a fost prezentat sistemul experimental dezvoltat in cadrul centrului de cercetare format din 7 foraje hidrogeologice cu sistem automat de pompare si masurare a nivelului apei.

Studentii au putut lua parte la masuratori in-situ in timpul unui test de pompare, putand observa in timp real comportamentul hidrodinamic al acviferului. Cea de a doua parte a practicii a fost dedicata exemplificarii modului de masurare si prelucrare a datelor geofizice pentru un foraj de apa.

Organizatori:

  • Prof. Daniel Scradeanu - Facultatea de Geologie si Geofizica
  • Dragos Gaitanaru - Centrul de Cercetare Ingineria Apelor Subterane
  • Alexandru Brusten - Centrul de Cercetare Ingineria Apelor Subterane
  • Razvan Popa - Institutul de Geodinamica "Sabba S. Stefanescu" - Academia Romana / Centrul de Cercetare Ingineria Apelor Subterane

Avem placerea sa va anuntam ca Centrul de Cercetare Ingineria Apelor Subterane organizeaza primul Workshop International de Hidrogeologie Urbana in România, intitulat "Progrese si provocari in modelarea hidrogeologica a mediului urban - suport pentru managementul si protectia eficienta a apelor subterane".

Evenimetul va avea loc in perioada 10-11 decembrie 2012 incepând cu ora 9:30 in amfiteatrul Radu Priscu, Facultatea de Hirotehnica, Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti.
Pentru mai multe detalii accesati pagina web http://www.ccias.utcb.ro/we.

Avem placerea de a va anunta ca CCIAS-UTCB a obtinut proiectul: "Progrese si provocari in modelarea hidrogeologica a mediului urban - Suport pentru managementul si protectia eficienta a apelor subterane"

Acest proiect se va materializa prin organizarea unui seminar cu participare internationala in problematica apelor subterane din mediul urban.

Avem placerea de a va anunta ca CCIAS-UTCB a obtinut proiectul: GEodata Openness Initiative for Development and Economic Advancement in ROmania (GEOIDEA.RO).

Acest proiect a fost obtinut in cadrul competitiei 2011-2012: Proiecte Comune de Cercetare din cadrul Programului de Cooperare Elvetia-Romania si se va desfasura pe durata a 3 ani.

Avem deosebita placere sa va anuntam ca Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, in data de 15.06.2012, a decernat titlul de Doctor Honoris Causa domnului Prof. dr. Ing. Alain Dassargues, director al departamentului ArGEnCO ( Architecture, Geological, Environmental and Civil Engineering).

Prof. dr. Ing. Alain Dassargues Prof. dr. Ing. Alain Dassargues

Avem deosebita placere sa va anuntam ca ing. Oana Ciugulea, membru CCIAS, a castigat premiul I in cadrul concursului "Trofeul Hidrotehnica", organizat de Facultatea de Hidrotehnica, Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti.

Oana Ciugulea

Am deosebita placere sa va anunt ca dl. Ing. Alin Diaconescu, membru CCIAS, a castigat o bursa de invatamant/cercetare in Germania finantata de Deutsche Bundesstiftung Umwelt (www.dbu.de)

Bursa va finanta activitatea dansului la Universitatea din Tubingen pe perioada unui an de zile.

Va asteptam samabata, 31.03.2012, orele 10-15 la ROMEXPO, unde membrii CCIAS vor sustine o prezentare in cadrul manifestarii: „Noi tendinte in domeniul constructiilor - prezentate de expertii Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti”.

Evenimentul se va desfasura intr-o sala de conferinta din pavilionul C2 (acolo unde este Construct Expo).

In data de 24 Martie 2012, membrii Centrului de Cercetare Ingineria Apelor Subterane au sarbatorit in parcul Herastrau Ziua Mondiala a Apei. Acestia au oferit informatii interesante si utile, au organizat jocuri si concursuri pe tema apei, oferind in acelasi timp baloane colorate si premii speciale.

Va asteptam pe data de 24 martie 2012 sa sarbatoriti impreuna cu Centrul de Cercetare Ingineria Apelor Subterane, Ziua Mondiala a Apei.

Evenimentul va avea loc intre orele 10.00 - 15.00, in Parcul Herastrau, zona Expo Flora.

Studentii Facultatii de Hidrotehnica din UTCB va asteapta cu informatii utile si interesante, jocuri si concursuri pe tema apei, dar si cu baloane colorate, cadouri si premii speciale.

Ziua Mondiala a Apei

Avem placerea sa va anuntam ca in cadrul Seminarului Stiintific International: "Solving Contaminat Problems for a Sustainable Environment through Application of Environmental Engineering and Science Concepts", Dragos Gaitanaru a prezentat "Brownfield Revitalization An Integrated Approach ECOSID Hunedoara".

Evenimentul a fost gazduit de Facultatea de Hidrotehnica, UTCB in sala II7 (amfiteatrul Radu Priscu) pe data de 8.03.2012.

Avem placerea sa va anuntam ca Alberto Jimenez Madrid, colaboratorul nostru direct (in cadrul unui protocol de colaborare stiintifica intre UTCB si IGME), ce a desfasurat un stagiu de pregatire doctorala in Laboratorul de Hidraulica si Protectia Mediului, a primit premiul William Dearman pentru cel mai bun articol stiintific al unui cercetator sub 30 de ani.

Premiul a fost acordat de Societatea Geologica din Londra pentru articolul Comparative analysis of intrinsic groundwater vulnerability assessment methods for carbonate aquifers

Alberto Jimenez Madrid