Centrul de Cercetare Ingineria Apelor Subterane
Centrul de Cercetare Ingineria Apelor Subterane
 

Manifestari Organizate

Avem placerea de a va invita la al II-lea Workshop de Hidrogeologie Urbana din Romania, organizat de Universitatea de Construcții Bucuresti – Centrul de Cercetare Ingineria Apelor Subterane si Asociatia Romana a Apei. Aceasta manifestare stiintifica, dezvoltata in cadrul proiectului de cercetare "Platforma de gestiune a apei subterane din mediul sedimentar in zone urbane (SIMPA)".

Program:

10:00 – 10:30 Prof.univ.dr.ing Ioan BICA Deschidere
10:30 – 11:00 Conf.univ.dr.ing. Constantin Radu GOGU Aspecte de Hidrogeologie Urbana
11:00 – 11:30 Conf.univ.dr.ing. Constantin Radu GOGU Platforma de Gestiune a Apei Subterane din Mediul Sedimentar în Zone Urbane - SIMPA
11:30 – 11:45 Pauza cafea/ceai
11:45 – 12:15 Ing. Irina SERPESCU Modelul geologic al municipiului Bucuresti ca instrument in modelarea hidrogeologica
12:15 – 12:45 Dr.ing. Mohamed Amine BOUKHEMACHA Modelul hidrogeologic al Municipiului Bucuresti in vederea evaularii interactiunii dintre apa subterana si infrastructura urbana
12:45 – 13:45 Pauza de masa
13:45 – 14:15 Conf.univ.dr.ing. Alexandru DIMACHE Modele locale de interactiune ale apei subterane cu elemetele de infrstructura urbana
14:15 – 14:45 Dr. Constantin MARIN Aspecte calitative ale apelor subterane din municipiul Bucuresti
14:45 – 15:15 Geogr. Stefan Dragos GAITANARU Platforma Informatica de Gestiune a Datelor Spatiale pentru Apele Subterane din Mediul Urban
15:15 – 15:30 Pauza cafea/ceai
Prezentare proiecte de cercetare CCIAS:
15:30 – 15:40 Dr.ing. Mohamed Amine BOUKHEMACHA SIRYS - Servicii pentru analiza fenomenului de subsidenta din mediul urban bazate pe tehnici satelitare (InSAR) si modelari hidrogeologice si geotehnice (Proiect finantat de Agentia Spatiala Europeana –ESA)
15:40 - 15:50 Prof.univ.dr.ing Ioan BICA TIMBRE – Cadru integrat de metode, tehnologii si politici in vederea regenerarii terenurilor contaminate (Proiect de cercetare tip FP7-ENV-2010)
15:50 - 16:00 Conf.univ. dr.ing Manole SERBULEA ILUSTRO – Sistem Integrat de Detectie a Alunecarilor de Teren Utilizand tehnici de Monitorizare Terestra si Spatiala in Romania (Proiect tip CDI finantat de Agentia Spatiala Romana - ROSA)
16:00 - 16:10 Geogr. Codrina Maria ILIE GEOIDEA – Initiativa pentru deschiderea geodatelor in vederea dezvoltarii economice a Romaniei (Proiect finantat prin fondul tematic de cercetare, programul de cooperare Romania – Elvetia)
16:10 – 16:40 Discutii

Centrul de Cercetare Ingineria Apelor Subterane din cadrul Departamentului de Hidraulica si Protectia Mediului, Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti au organizat seminarul stiintific: Servicii Cartografice Web.

Seminarul a fost gazduit de Facultatea de Hidrotehnica, Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti in data de 22 decembrie 2011, orele 13:00 - sala II7 (Amfiteatrul Radu Priscu).

Programul seminarului:

  • Cuvant de deschidere - prof. univ. dr. Ioan Bica, decan Facultatea de Hidrotehnica, Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti
  • geo-spatial.org: un punct de referinta pentru comunitatea geospatiala romaneasca - Vasile Craciunescu, Administratia Nationala de Meteorologie
  • Servicii Cartografice Web - dr. ing. Ionut Iosifescu Enescu - Universitatea Politehnica din Zurich, Institutul de Cartografie (Elvetia)
Servicii Cartografice Web Servicii Cartografice Web

Centrul de Cercetare Ingineria Apelor Subterane din cadrul Departamentului de Hidraulica si Protectia Mediului, Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti a participat la organizarea Simpozionului privind revitalizarea sitului fostei fabrici Siderurgica: TIMBRE - Tailored Improvement of Brownfield Regeneration in Europe.

Simpozionul a avut loc pe data de 11-12 octombrie 2011 la Best Western Hotel Rusca, Hunedoara, Romania.

Prima zi a evenimentului a cuprins:

  • Prezentarea proiectului TIMBRE
  • Dezbateri privind obiectivele proiectului si asteptarile participantilor locali si regionali
  • Sesiuni tehnice

In a doua zi, participantii la simpozion au vizitat situl ECO SID, unde au fost prezentate cateva dintre tehnologiile TIMBRE.

Servicii Cartografice Web Servicii Cartografice Web

Centrul de Cercetare Ingineria Apelor Subterane a participat la organizarea diseminarii: Protejati apa, esenta vietii tuturor speciilor pe Terra! Campania Nationala de Informare si Constientizare a Populatiei privind Necesitatea Protectiei Apei.

Diseminarea a avut loc in luna noiembrie 2011 si a fost gazduit de Facultatea de Hidrotehnica, Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti sala II7 (Amfiteatrul Radu Priscu).

Protejati apa, esenta vietii tuturor speciilor pe Terra! Campania Nationala de Informare si Constientizare a Populatiei privind Necesitatea Protectiei Apei Protejati apa, esenta vietii tuturor speciilor pe Terra! Campania Nationala de Informare si Constientizare a Populatiei privind Necesitatea Protectiei Apei